Британският медиен регулатор Офком е започнал 7 разследвания срещу телевизия RT

...
Британският медиен регулатор Офком е започнал 7 разследвания срещу телевизия RT
Коментари Харесай

Британският медиен регулатор започна 7 разследвания срещу RT за отразяването на случая `Скрипал

Британският медиен регулатор  " Офком " е почнал 7 следствия против телевизия RT поради необективно отразяване на отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в Солсбъри.

" До наскоро придържането на телевизия " Новости " към разпоредбите като цяло бе в унисон с това на други електронни медии. Но след събитията в Солсбъри наблюдавахме доста увеличение на броя на предаванията по телевизия RT, които доведоха до следствие на вероятни нарушавания на откритите правила на " Офком ", заяви институцията, представена от ТАСС.

Разследването е обвързвано с вести и дискусионни стратегии на RT и организация Sputnik, пуснати в ефир сред 17 март и 16 април. 

Регулаторът вече предизвести, че продуцентът на RT, телевизия " Новости ", може да загуби правото си да излъчва във Англия, в случай че не издържи теста за " пригодна и подобаваща " работа.

Руското министерство на външните работи пък разгласи, че английските медии ще бъдат изгонени от Русия, в случай че Англия спре от ефир RT.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР